Spread the love

През годините и в България, покривите с битумни керемиди се превърнаха в популярно и признато решение, славещо се като икономично и трайно, осигуряващо дълголетие за всички видове жилищни покриви.

Въпреки че има и други дълготрайни решения за покривите, в този текст ще наблегнем на характеристиките на битумните керемиди.  

Битумните покриви са едни от най-подходящите за дома откъм покривна защита и огнеустойчиво покритие с икономична обосновка. Асфалтът е вид материал, широко използван за покриви на жилища, защото идва на сравнително ниска цена и лесен монтаж. Освен битумни керемиди, има и покривни хидроизолации от битум.

Битумните керемиди се предлагат в голямо разнообразие от цветове като червено, зелено, синьо, жълто и различни модели откъм мотиви, за да подобрят външния вид на вашето жилище. Повечето големи производители позволяват пълни потребителски опции според нуждите на хората, а също помагат при избора на най-подходящ модел за типа сграда.

След като сте виждали вече покрив с битумни керемиди и бихте искали да приложите такова изпълнение, то можете да запознаете и с основните предимства на този вид покривни покрития. 

Едно от най-важните им качества, гарантиращо тяхната дълготрайност е устойчивостта на атмосферните влияния. Дъжд, силен вятър, сняг, градушка, бури, ниски температури, силен пек – да те са издръжливи и затова хората ги избират.

Огнеустойчивостта е качеството, което лесно може да се провери. В ЕС има стандарти, които всички материали за строителство трябва да покриват, така че лесно може да проверите за всеки продукт каква е неговата издръжливост на огън.

Покрив с битумни керемиди се избира заради своята икономичност. Като цяло покривите трябва да са достъпни, лесни за инсталиране и поддръжка, особено за хора с ограничени средства. Шинглите са рентабилни решения за такива хора, защото на квадратен метър, редом с металните покриви и бетонните такива, те са най-евтини като цена.

Лесен монтаж – това е относително защото покривните изпълнения винаги трябва да са в ръцете на професионалисти. Лесен монтаж е за тези майстори, които имат опит в инсталацията и познават всички тънкости на занаята, така че да се възползвате дълго време от покривното покритие.

Вече споменахме възможностите за избор на цвят, за избор на форма.

Поставените битумни керемиди върху покрив изглеждат наистина впечатляващо. Избрани с вкус и с мисъл към средата, която ги заобикаля, наистина можете да реализирате страхотен откъм визия покрив. Ако имате затруднения с това, можете да разчитате на проектанта или архитекта, който ще разпознае кой модел е най-подходящ за конкретния обект.

Точно тази приспособимост на стила керемиди, адаптивността на материята към различни локации е едно от нещата, които кара хората да избират битумни керемиди. Можете онлайн да видите безброй проекти, на хора от цял свят как да избрали конкретно решение и са го приложили с прекрасно изпълнение. Не трябва да забравяте, че тази визия могат да я направят само специалисти в монтажа на покрив с битумни керемиди.

По същество намирането на подходящия изпълнител на покриви е сериозна задача в напи дни.  Като собственици се съобразявате с вашия бюджет, с климатични промени, с времето за изпълнение. Вашите познания за покривните покрития обаче могат да бъдат ключовото предимство когато избирате най-подходящото покритие за вашия дом.

Покрив с битумни керемиди

Facebook Comments